LJEKARI USTANOVILI OD ČEGA BOLUJE ČEDA: Nakon magnetne rezonance ustanovljeno da Čedomir Jovanović ima pleuritis, upalu plućne maramice, i da mu to izaziva tegobe

Lider LDP Čedomir Jovanović, koji je na liječenju u KBC “Dragiša Mišović”, u stabilnom je stanju, a bolove koje je imao izazivao mu je pleuritis – zapaljenje plućne maramice, saznaje Kurir od izvora bliskog političaru.

Ova upala je, kako dodaje, pod kontrolom, a nije teška i nepredvidiva kao što to može da bude sa upalom pluća, koju je on i imao u julu, kada je bio pozitivan na kovid.

– Jovanović jeste imao bolove i primao je terapiju, ali su izvršene sve pretrage, urađena mu je magnetna rezonanca pluća, krvnih sudova, stomaka i ustanovljeno je da nema akutne zdravstvene probleme. On je dobrog opšteg stanja i ljekari su dijagnostikovali da ima pleuritis, upalu plućne maramice, i da mu to izaziva tegobe. Stanje je pod kontrolom, i to nije opasno kao što je bilo s teškom upalom oba plućna krila, zbog čega je ljetos bio i na kiseoniku – kaže sagovornik.

Jovanović samostalno diše, ima dobru saturaciju, tako da mu nije potreban kiseonik. Da nije tako, dodaje naš izvor, bio bi u šok sobi, na kardiologiji i na intenzivnoj njezi. Od ove upale se relativno lako oporavlja uz adekvatnu terapiju, a ključno je odmaranje, ležanje i pridržavanje svih ljekarskih savjeta.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *