Ovo je direktorica MEVLIDA DERVIŠEFENDIĆ koja je kaznila učenicu LAMIJU JER JE SLAVILA DAN DRŽAVNOSTI BIH

Direktorica Osnovne škole “Petar Kočić” kod Doboja Mevlida Dervišefendić kaznila je učenicu bošnjačke nacionalnosti smanjenjem vladanja zbog toga što je slavila Dan državnosti BiH.

00a1-31-s1

Učenica je izostala taj dan s nastave, a njeni roditelji pismenim putem dobili su odluku direktorice škole.

Direktorica škole u bošnjačkom povratničkom naselju u RS-u kaznila učenicu Bošnjakinju zato što je slavila Dan državnosti BiH. Prema tvrdnjama roditelja, direktorica se lično zauzela da se učenica kazni. Direktorica se zove Mevlida Dervišefendić.

– Kako je evidentno da pomenuti praznik nije definisan Zakonom, jasno proizilazi da je imenovana svojim odsustvom s nastave 25. 11. 2020. godine izvršila lakšu povredu dužnosti učenika, te joj je na osnovu toga izrečena vaspitno-disciplinska mjera ukor odjeljenskog starješine – navodi se u odluci. Za celokupnu pricu pogledajte slicicu ispod.

1
2

Dodaje se i da se protiv ove odluke može izjaviti prigovor. On se podnosi Školskom odboru u roku od osam dana od dana prijema odluke.

Isto tako, “disciplinska mjera se može ublažiti ili ukinuti ukoliko dođe do pozitivnih promjena u ponašanju učenika, stoji na kraju odluke.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *