‘Spasio sam sav svoj alat, ali za koga ću raditi?’ Zoran (60) u suzama otkrio potresne detalje!

-Najteže mi je bilo kad sam ušao u radionicu i morao birati što ću ostaviti a što spasiti. A sve ti je vrijedno, time zarađujem za kruh za svoju djecu. Spasio sam stolić i u stanu ću si napraviti mali kut za rad. Ali pitanje je kome i za koga ću raditi, priča vidno potresen Željko Vrzan (60), kojeg je tijekom spašavanja stvari iz obrta za popravljanje električnih uređaja snimio fotoreporter Pixsella.

On je sa svoja dva sina, Ianom (7) i Noom (15), spašavao ostatke ostataka dok su mu suze tekle niz lice. Željko je pozvao u svoj stan dok mu je neprestano zvonio mobitel. S druge strane bili su ljudi iz Makarske, Splita, Zagreba, koji su mu nudili pomoć.

screenshot-13

– Ma hvala vam puno, ali meni ništa ne treba. Djeca su mi živa i zdrava, imam krov nad glavom i to mi je dosta. Pomozite nekome kome je pomoć potrebnija – vraćao je svakome s druge strane slušalice, iako je sad ostao potpuno bez prihoda kojima će hraniti sebe i djecu. Njegov obrt za popravljanje elektronike više ne postoji. U jednom trenutku nazvao ga je dječak Luka iz Zagreba.

– Bok, gospon Željko, Luka je. Ja idem u četvrti razred i skupio sam 200 kn džeparca koje bih volio uplatiti vašim sinovima. Možete li mi dati svoj broj računa? – čuo se glasić s druge strane. Željko se uhvatio za glavu i počeo plakati.

– Sunce moje, molim te uzmi te novce i kupi sebi nešto što ti treba. Uzmi svog najboljeg prijatelja i odite na sladoled – vratio mu je. U kratkom vremenu između poziva ispričao nam je kako ga je od toga da ostane zakopan pod ruševinama nakon potresa dijelilo samo 20 sekundi.

– Rukama smo bacali crepove i cigle i pokušali ih iskopati. Izvukli smo dječaka, a njegovog oca izvukli su vatrogasci. Moj automobil ostao je zatrpan – kaže. Mobitel mu je ostao pod ruševinama i jedino ga je brinulo jesu li mu sinovi dobro. Nasreću, našao ih je žive, zdrave i neokrznute. Kad se sve smirilo, odveo ih je do obrta da im pokaže kako je sve što je gradio godinama nestalo u samo nekoliko sekundi.

– Stariji sin mi se tad otrgnuo i našao rupu kroz koju je prošao. Izašao je poslije nekoliko minuta s mojim mobitelom u ruci. Rekao mi je da su mi stražnji prostori s alatom i opremom ostali neokrznuti. Za nekoliko dana otišao sam to probati spasiti. To je meni sve što imam – priča.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *