Sve moje prijateljice imaju nekog “sa strane”, pa hajde i ja: Zbog toga sam ostala bez porodice

Napravila sam najveću grešku u životu, zbog čega mnogo žalim, ali sada je kasno da se bilo šta promeni. Suprug i ja bili smo bili u tridesetima kada smo odlučili da se preselimo u Nemačku.

Pozvala nas je rodbina mog supruga, a on je kao inženjer vrlo brzo našao posao i napredovao u kompaniji, a i zarađivao je odlično. Posle godinu dana i ja sam se zaposlila u jednoj firmi i solidno zarađivala.

Imamo dvoje dece, dečaka i devojčicu, starih 4 i 6 godina. U početku su imali problem sa nemačkim jezikom, ali brzo su se uklopili i sada odlično napreduju.

Moj život je bio sređen, dobar, moja deca su lepo vaspitana, moj muž je skroman i miran čovek koji me je jako voleo i bio uvek tu za svoju porodicu. Često je radio prekovremeno, jer je tada bila takva situacija.

Često se vraćam lepim uspomenama, toplom domu koji sam imala, porodičnom ručku, porodičnim praznicima, retkim, ali lepim večerama sa prijateljima. Nedostaje mi porodica, nedostaje mi dom, a najviše deca. Sada odrastaju bez mene.

Evo kako se to dogodilo. Naime, firma u kojoj sam se zaposlila je velika kompanija. U početku sam bila stidljiva i samo sam izvršavala naređenja šefa bez pokušaja da uspostavim kontakt sa kolegama. Kako je vreme prolazilo, postepeno sam se zbližavala sa kolegama, a jednog dana su me pozvali da uveče izađemo u bar.

Ubrzo, na moje veliko iznenađenje počeli su da me zovu u kupovinu, vikend kupovinu, a ponekad i na trčanje i u teretanu.

Počeli smo da odlazimo u bar jednom nedeljno i moram da priznam da sam uživala u njihovom društvu. Svi su bili opušteni, hrabrili su šefa i ostale kolege iz kompanije, mnogo smo se smejali i zaista se lepo družili.

Svi moji novi prijatelji su bili u braku i imali decu, tako da mi suprug nikada nije pravio problem da se družim sa njima, čak mislim da je bio srećan zbog mene što sam konačno stekla prijatelje.

I tako, nove prijateljice jedna po jedna, počele su da mi se poveravaju o svom intimnom životu, da mi pričaju o svojim avanturama. Bila sam zapanjena kad sam saznala da sve one imaju nekog sa strane. Nisam mogla da verujem. U početku mi je bilo neshvatljivo kako i kada uspevaju da se vide sa njima u veoma zahtevnom dnevnom rasporedu obaveza.

Ubeđivale su me da je u životu veoma važno da ti se nešto dogodi, da možeš da se nosiš sa strepnjom napetog života i mukotrpnog rada, ali i zbog samog braka.

Gde li mi je bio mozak kad sam poverovala da ću kad nađem I ja nekog sa strane time da začinim i osvežim svoj brak.

– Veoma je dobro za opuštanje, bežanje od monotonog života, da ne misliš samo o deci, mužu i poslu. Jednostavno, da se opustiš. A deca i muž nemaju gde da pobegnu od tebe, vratićeš im se ponovo… tako su mi govorile.

I tako su me dodali na internet stranicu za upoznavanje, uz moju saglasnost. Upoznala sam simpatičnog mlađeg čoveka i dogovorili smo sastanak.

Sramota me da vam kažem kako sam drhtala kao tinejdžerka dok sam se oblačila, šminkala i spremala za sastanak. Lagala sam muža da izlazim sa prijateljima.

Otišla sam na zakazano mesto, a on me je tamo već čekao. Srdačno me je pozdravio i poljubio me u obraz. Seli smo i naručili piće, uglavnom je on vodio razgovor. Sve vreme sam bila zbunjena. Kada smo završili piće on je predložio da odemo u hotel. Prećutno sam pristala, jer sam izašla zbog toga.

Imala sam odnos sa ovim čovekom i šta da vam kažem. Nisam mnogo uživala iako sam pokušavala.

Uopšte nije bilo onako kako su mi pričale prijateljice. Da li sam tada imala grižu savesti? Ne, nisam ni pomislila da budem iskrena sa suprugom. Bila sam previše zbunjena da bih išta pomislila.

Nakon što smo završili, obukli smo se, ja sam se našminkala, izašli iz sobe i ušli u lift. Kad su se otvorila vrata lifta, prvo što sam ugledala je suprug kako drži glavu u rukama, skrhan u jednoj od fotelja u holu.

Ukočila sam se. Pogledi su nam se sreli. Ustao je, lice mu je bilo izobličeno od besa i suza. Pogledao je u nas i neko vreme smo se gledali. Okrenuo se i otišao.

Nakon toga sam briznula u plač, pozvala sve svoje prijatelje za pomoć i savet, nisam mogla kući. Čovek s kim sam upravo spavala izvinio mi se i otišao. Vratila sam se u sobu koju sam malo pre toga napustila i tamo prespavala.

Kasnije sam saznala da sam se kod kuće ponašala tako čudno da je moj suprug postao sumnjičav i odlučio da me prati. Čekao je ispred bara u kojem sam upoznala tipa, pratio me do hotela i čekao da izađem odatle.

Suprug je odmah podneo zahtev za razvod, uzeo mi decu i izbacio me iz kuće. To je to. A ja služim za podsmeh svima koji me znaju i koji me ne znaju. Ako ikada čujete za ženu koja je odlučila da nađe drugog, a suprug ju je uhvatio na prvom sastanku – znajte – TO SAM JA!

Znam da se iza mojih leđa šapuću svakakve šale i anegdote o meni. Napravila sam svoju najveću grešku i ispaštaću dok sam živa.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *