OČEKUJE NAS DUGA I OŠTRA ZIMA? Meteorolog upozorio na ZNAK koji predskazuje da je pred nama itekako hladno godišnje doba

Prema prognozama meteorologa, za nekih 5-6 dana stiže promena vremena koja prekida duži niz sunčanih i ugodnih dana.

Očekuje se značajan pad temperatura, severni vetrovi te kišne, pa i snežne padavine. Pogledajte prognozu ulaskom na fotku ispod.

Čini se da bi ova promena vremena mogla biti uvod u promenjivu prvu dekadu 11. meseca, a pri tome bi lokalno mogle pasti veće količine padavina, a snega bi osim u planinama možda moglo biti i u ponekim nizinama regije. A onda bi mogla doći zima koja nije zapamćena godinama.

Podsećamo, prognozu kako će ova zima biti veoma hladna nedavno je dao narodni meteorolog iz Tutina Muhamed Ademović (69), profesor u penziji, koji tačne vremenske prilike već godinama prognozira posmatrajući ponašanje životinja i biljaka.

Prema njegovoj izjavi iz septembra, mravi su već tada počeli da prave mravinjake duboko u zemlji, a to znači da bi zima mogla biti jaka i surova.

Prateći mrave, krtice, puževe i druge životinje i biljke, on prikuplja podatke koje kasnije povezuje i sklapa u prognozu na duži vremenski period. Prema njegovim tvrdnjama, da bi bio što precizniji, uz informacije koje dobija iz prirode koristi i merne stanice za temperaturu koje ima u dvorištu svoje kuće. Pogledajte prognozu ulaskom na fotku ispod.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *