Jako me je dirnuo razgovor koji sam čuo između kasirke i deteta koje je želelo da kupi lutku

U prodavnici na kasi video sam radnicu kako razgovara sa dečakom koji je imao oko pet ili šest godina. Kasirica mu je rekla:

„Žao mi je, ali nemate dovoljno novca da kupite ovu lutku!“

Tada se dečak okrenuo ka kasi i pitao: „Da li ste sigurni da nemam dovoljno novca?“ Pogledajte celu vest klikom na sliku ispod.

Radnica je ponovo prebrojala novac i odgovorila: „Ne, nemate dovoljno novca da kupite lutku …“

Dečak je još uvek držao lutku u ruci. Stao sam pored njega i pitao ga kome želi da pokloni tu lutku?

„To je lutka koju je moja sestra najviše volela. Želeo sam da joj to poklonim za rođendan. Moram da dam ovu lutku majci da bi je mogla dati mojoj sestri kad ode tamo.“

Oči su mu bile tako tužne kad je to rekao. „Moja sestra je otišla Bogu. Tata mi je rekao da će mama uskoro videti Boga, pa sam pomislio da može da ponese lutku da je odnese sestri… “

Srce mi je skoro prestalo da kuca. Oči su mi se ispunile suzama od kojih sam jedva gledao. Dečak me pogledao i rekao:

„Rekao sam ocu da kaže majci da ne ide. Ona mora da sačeka dok se ne vratim iz prodavnice.”

Tada mi je pokazao svoju fotografiju na kojoj je nasmejan i rekao mi:

„Želim da moja majka odnese ovu fotografiju mojoj sestri kako me ne bi zaboravila. Volim majku i voleo bih da me ne napusti, ali otac mi kaže da mora da bude sa mojom sestrom.“ Zatim je tužnim očima ponovo pogledao lutku i postao vrlo miran …

Na brzinu sam uzeo novčanik i rekao dečaku: „Hajde da ponovo proverimo da li imaš dovoljno novca za lutku! „Dobro“, rekao je, „nadam se da ima dovoljno.“ Dodao sam svoj novac, a da on to nije video i počeli smo da ga brojimo. Bilo je dovoljno za lutku i još je ostalo. Pogledajte celu vest klikom na sliku ispod.

Dečak je rekao: „Hvala Bogu da ima dovoljno novca!“

Zatim me pogledao i dodao:

„Molio sam se sinoć da pre nego što mama ode Bogu da imam dovoljno novca da kupim ovu lutku kako bi je mama mogla dati mojoj sestri. I još nešto! Takođe sam želeo da imam dovoljno novca da kupim belu ružu za mamu. Moja majka voli bele ruže … ”

Napustio sam prodavnicu, ali nisam uspeo da izbacim dečaka iz glave. Podsetio sam se članka u lokalnim novinama pre dva dana o pij*nom vozaču kamiona koji se z*bio u automobil u kojem su bile mlada žena i devojčica.

Devojčica nije imala sreće, a majka je u kritičn.m stanju. Porodica je morala da odluči da li će je skinuti sa aparata, jer se mlada žena nikada neće oporaviti. Da li je to bila dečakova porodica?

Dva dana nakon što sam upoznao dečaka, pročitao sam u novinama da ta mlada žena nije izdržala. Nisam mogao da ne kupim buket belih ruža i otišao sam do mesta gde je bilo izloženo telo mlade žene.

Ležala je tamo, sa prelepom belom ružom i fotografijom dečaka i lutke. Sa suzama u očima shvatio sam da se i moj život zauvek promenio…

Ljubav koju je dečak osećao prema majci i sestri je teško zamisliti. Pij*ni vozač je uništio ovu porodicu.

Molim vas da ne pijete alk*hol! Vaše pijanstvo može zauvek promeniti Vaš život. Ali i živote drugih ljudi koji nemaju nikakve veze sa vašim problemom.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *