“U braku smo 20 godina i celi život moja žena je staromodna”

U braku smo skoro 20 godina i cijeli život moja žena je staromodna. Njen donji veš su klasične pamučne bijele gaćice. Takvu sam je navikao i nije mi smetalo što je takva, ali… u zadnje vrijeme, zadnjih 10-ak dana nosi samo neki čipkasti izazovni donji veš.

Nije da se bunim, ali ta nagla promjena je izazvala sumnju kod mene, jednostavno me zanimalo otkud ta promjena odjednom. Na trenutak mi je prošlo kroz glavu da me vara i to je bilo jedino logično rješenje.

I jučer sam odlučio da odem po nju na posao i nisam joj za to rekao. Čekam da izađe i skužim da sve njene kolegice izlaze iz trgovine preko puta firme i sve nose hrpu vrećica. Izlazi i ona, ali ne iz firme nego iz tog dućana. Isto puna vrećica.

Pitam šta se dijeli, a govori ona- zatvara se neki “fenci” skupi dućan rublja. Sniženje im ogromno i pokupovale su sve živo šta se moglo. Otvara vrećicu i pokazuje mi spavaćicu, gaće, kućni ogrtač.. kaže ovo zapamti. To ću oprati i pripremiti ako zlu ne trebalo završim u bolnici. Da imam nešto kulturno. Toliko o prevari. Sram me što sam i pomislio

Loading...

Leave a Reply